Et godt glas vin til maden er en daglig forkælelse for de voksne i mange danske hjem. God vin og god mad hører sammen. De løfter smagen hos hinanden og fryder ganen. Det er spændende at smage hvilke vine, der går godt sammen med hvilke retter. Hos vinhandleren kan man få gode tips, og læser man vinanmeldelser, så er der mange gode forslag at hente. Der er forskel på smagen fra druesort til druesort, lige som det geografiske har en betydning for udtrykket.
Den klassiske drue, Pinot noir, er kendt og elsket over hele verden. Pinot noir har sin højborg i Bourgogne i Frankrig, ikke mindst på skråningen Côte d’Or, hvor de allerfineste Grand Cru’er kommer fra. Men druen giver også fantastiske vine i andre lande. Californien, Chile og New Zealand er også leveringsdygtige i gode vine, fremstillet på den fornemme Pinot noir drue. Det er vine, der er rigtig gode til mange middagsretter. En drue, som altid vil være en klassiker blandt vinelskere.
Pinot noir er en vin, der går godt til mad. Server den til gryderetter eller kylling. Den går også fantastisk til vildt og fjerkræ. Og de helt fine udgaver er suveræne ledsagere til svamperetter, hvor vinens flydende silke går perfekt i spænd med svampenes jordbundsnoter. Har du købt en californisk eller chilensk Pinot noir, så vil den være glimrende til grillede retter og pulled pork.
Men prøv dig frem med denne drue. Den er som sagt meget alsidig. Dog måske ikke det bedste match til voldsomt krydret mad. Men mange franske retter er rigtig gode sammen med en fransk Pinot noir. Det er bare om at komme i gang med at læse nogle gode kogebøger, hvis du virkelig vil give den gas.
Hos supervin.dk kan du få Pinot noir i alle afskygninger og altid til meget fornuftige priser. Jyllands største vinbutik køber store partier hjem ad gangen, og kan derfor sælge kvalitetsvine til meget fordelagtige priser. Tag et kig i webshoppen og lad dig friste af de mange gode tilbud.