Det er altid hyggeligt at sætte sig ned overfor hinanden og kaste sig ud i et brætspil, der udfordrer hjernen. Der findes flere klassiske brætspil af denne type. Skak er et af dem. Et spil, der kræver meget af hjernen, fordi overblik og strategi er helt afgørende for spillets udfald. Der findes også spil, der blander den strategiske udfordring med et element af held. For eksempel i form af terninger, der skal slås og dermed kan være med til at gøre udslaget for, hvem der vinder.
Til den sidste kategori hører det oldgamle, klassiske spil Backgammon. Spillet kan dateres flere hundrede år tilbage og har sin rod i Arabien og Persien, hvor det har været spillet i generationer. Backgammon er et spil, hvor strategisk tænkning kombineres med et tilfældighedselement, nemlig terningerne der skal slås. Har man lagt en god strategi, så kan terningerne hjælpe en med at vinde, men er terningerne imod en, så hjælper strategien ikke meget.
Takket være dette element af tilfældighed kan man ofte komme ud for, at begynderen vinder over den garvede spiller, simpelthen fordi terningerne giver begynderen den medvind, som er nødvendig for at få alle sine brikker hjem. Dette element giver en spænding i Backgammon, som gør, at man kan spille det ene spil Backgammon efter det andet uden at blive træt.
Backgammon var forbudt af kirken under den engelske kong Henrik d. 8., fordi der ofte blev spillet om penge. Men folk fandt på at udvikle en lille kuffert omkring spillet, som hurtigt kunne klappes sammen, så spillet kunne ryddes af vejen, hvis ordensmagten skulle dukke op. Sjov lille detalje for i vore dage kunne man ikke forestille sig et Backgammon spil uden kuffert, selvom forbuddet for længst er ophævet.
Man kan stadig låne Backgammon spil på mange cafeer rundt omkring i verden. Det er et godt spil at hygge sig med, hvis man sidder på café med en god ven. Ofte ser man spillere sidde i en krog på deres stamcafé og spille det ene spil Backgammon efter det andet, mens tiden går og espressokopperne tømmes.